Haluamme tuottaa pelloillamme runsaan, mutta puhtaan ja hyvälaatuisen sadon

Elämme luonnon keskellä ja haluamme pitää siitä huolta.

Tilallamme vihannesviljelyssä rikkakasveille käytetään torjunta-aineiden sijaan mekaanista torjuntaa, kuten harausta ja kitkentää. Tuholaisten esiintymistä kasvustosta seurataan silmävaraisesti ja liima-ansoilla. Tuholaisia torjutaan harsottamalla kasvusto heti istutuksen jälkeen. Kemiallista torjuntaa ei käytetä lainkaan. Peltojen pientareille jätetään kukkivia kaistoja, joita pölyttäjät voivat hyödyntää. Meille on tärkeä pitää huolta meitä ympäröivästä luonnosta. Torjunta-aineettomuus on työläs valinta, mutta lopputulos on vaivan arvoinen ja arvojemme mukainen.

Lannoitustarvetta seuraamme kasvuston silmämääräisellä arvioinnilla ja maasta tehtävällä liukoisen typen määrityksellä. Maan kunnosta pidämme huolta kalkitsemalla sitä ja noudattamalla 5-vuotista viljelykiertoa sekä huolehtimalla pellon vesitaloudesta. Viljelykierrossa meillä on mukana nurmia, joita viljellään vähintään 2 vuotta. Nurmet parantavat maan kasvukuntoa ja lisäävät mm. multavuutta ja lieroja. Peltojen rakenteen parantaminen auttaa meitä varautumaan sään ääri-ilmiöihin, kuten kuivuuteen ja runsaisiin sateisiin. Kuivuuden iskiessä kastelemme kasvustoa. Kasteluun käytettävän veden laatu tutkitaan laboratoriossa.

Taatilan maatila on sopivan kokoinen tila. Tavoitteemme on, että töitä on sopivasti ja niiden tekeminen on mukavaa. Haluamme olla myös vastuullinen työnantaja.

Tavoitteenamme on olla maatila,
jonka ympärillä on hyvä elää.